nota gezonden waarvoor we verzekerd waren

Naam: Mw van der Steen
Na het overlijden van mijn zwager heb ik de zaken m.b.t.
het overlijden geregeld. Direct met Ardanta uitvaartverzekering gebeld om hen in kennis te stellen van het overlijden. Ardanta heeft toen het telefoonnummer van BIJNEN UITVAARTZORG te Vught doorgegeven. De volgende dag is de heer Stolk gekomen om een en ander door te spreken. Op dat moment kon mijn zus de polis niet vinden. De heer Stolk deelde ons mede dat dit meermalen voorkomt. Daags erna komt de heer Van Weert en deelde ons het bedrag mede waarvoor wij volgens Bijnen bij Ardanta verzekerd waren.
Ook had de heer Van Weert een faktuur bij zich die wij zelf zouden moeten bijbetalen.
Na de crematie heeft mijn zus de polis gevonden. Om mijn zus te ontlasten heb ik die helemaal doorgelezen en kwam ik tot de ontdekking dat mijn zus en wijlen haar echtgenoot een polis in NATURA hebben. Dat wil zeggen dat de uitvaartverzorging de faktuur direct naar Ardanta dient te sturen. Dit direct aan Bijnen doorgegeven. Ik kreeg het verzoek om een kopie van de polis te sturen.
Na lezing van de polis door BIJNEN uitvaartzorg te Vught te horen gekregen dat de polis in natura geen verschil maakt en mijn zus de rekening moest betalen. Conclusie: Bijnen uitvaartzorg kan dus niet lezen. Een brief gestuurd naar Ardanta over het niet WILLEN of niet KUNNEN lezen van Bijnen uitvaartzorg. ARDANTA heeft de klacht behandeld en ons in het gelijk gesteld. Zij hebben de faktuur aan Bijnen betaald. Waarschuwing voor diegenen die een polis in natura hebben. U krijgt van de verzekering vergoed wat in de polis staat. Dus laat u niets wijsmaken door de heren van Bijnen Uitvaartverzorging of heren/dames van andere uitvaartondernemingen die hetzelfde kunstje willen flikken. Het is een schande dat men het verdriet van de nabestaanden probeert uit te buiten.
Zelfs heeft Bijnen Uitvaartzorg de brutaliteit gehad om
een incassobureau op ons dak te sturen. Maar het is nu geregeld. Zo niet had ik het op een rechtszaak laten aankomen. Maar betaald had ik zeer zeker niet.
Dit om andere mensen te informeren die ook een polis in
natura hebben. U hebt recht op het dienstenpakket in de polis genoemd. Ook indien u een andere verzekeraar hebt.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

<< Terug naar klachten

Bent u woordvoerder van een betrokken instantie, en wilt u reageren? Schrijf dan een mail naar info@uitvaart.nl.

Laatste update: 03-12-2022