Geen begroting, niet rekening gehouden met de verzekering

Naam: anoniem
Pure Uitvaart in Lemmer (Suzanne de Rooij) heeft een uitvaart geregeld waarbij de overledene een naturaverzekering had. Zij heeft de nabestaanden daarmee een paar duizend euro afgetroggeld.

Een van de verzorgers heeft contact opgenomen met Pure Uitvaart. Op de site van Pure Uitvaart valt te lezen dat er een begroting wordt gemaakt en dat er gekeken wordt naar de eventuele verzekering. Dat is beide niet gedaan.

Bij een naturaverzekering moet binnen 24 uur de verzekeringsmaatschappij worden gebeld. Pure Uitvaart heeft dit 12 dagen na het overlijden pas gedaan.

Omdat de uitvaart niet geregeld is door de verzekeringsmaatschappij (zoals moet bij een naturaverzekering) kwam er nog een rekening van Pure Uitvaart. Deze rekening was meer dan 50% van de totale rekening. De verzekeringsmaatschappij keert een klein bedrag uit als een ander dan zij de uitvaart regelt. Dit kleine bedrag was uiteraard veel te weinig.

Uit de nalatenschap moet de rest betaald worden. Een rekening die niet zou bestaan als Suzanne de Rooij van Pure Uitvaart zuiver had gehandeld: 1. aangeven hoe een natura verzekering werkt. 2. als ze dat niet had aangegeven, dan een begroting opstellen (dan had ze de opdracht nooit gekregen).

Ik hoop dat iedereen met een naturaverzekering beter wordt behandeld dan Suzanne de Rooij van Pure Uitvaart heeft gedaan.

<< Terug naar klachten

Bent u woordvoerder van een betrokken instantie, en wilt u reageren? Schrijf dan een mail naar info@uitvaart.nl.

Laatste update: 30-09-2022